Virkistävän loman jälkeen jaksaa taas arkea. Toivottavasti muut viime viikon lomailijat ajattelevat samoin;)

Blogi päivityksiä yritän keretä tekemään edelleen, tosin joka päivä en lupaile uutta tekstiä. Lasten jalkapallo harjoitukset ja pelit jatkuvat myös loman jälkeen, joten päiviin tulee säpinää eri malliin, kun viime viikolla-joten ihana arki alkakoon!
Loman jälkeen tapahtuu myös paluu kuntapolitiikkaan. Hallituksessa on tänään tärkeitä pykäliä. Tässä muutamia, jotka uskon, että puhuttavat hallitusta.

Tänään valitaan kunnanjohtaja hakemuksista haastatteluihin henkilöt. Aloitamme tänään jo normaalia aikaisemmin, jotta saamme ensin rauhassa tutustua hakemuksiin. Paikalle on kutsuttu myös hallituksen varajäsenet, jotta kaikki puolueet saavat olla vaikuttamassa valittaviin henkilöihin. Hakemuksia tuli yhteensä 13. Naisia hakijoista on 4 ja miehiä 9. Poliittinen tausta ei saa vaikuttaa, kun hakijoita seulotaan. Ainakaan itse en edes tutki etukäteen hakijoiden poliittista kantaa tai taustaa.

Toinen tärkeä asia tänään listalla mielestäni on uusien luottamushenkilöiden koulutussuunnitelma. Tämä on tosi tärkeä asia, koska luottamushenkilöitä valitaan nyt vähemmän lautakuntiin mitä ennen ja heidän roolinsa korostuu päätöksenteossa enemmän. Valtuuston ja hallituksen koulutus on myös todella tärkeässä roolissa ja siihen kunnan pitää panostaa, jotta hallitus ja valtuusto saahaan starttaamaan heti täysillä, eikä ensimmäinen vuosi mene opetteluun. Toivon, että jokainen valittu henkilö myös osallistuu koulutuksiin. Viime valtuustokauden alussa osallistumisprosentti oli vähän heikko, mutta nyt kun saadaan koulutukset Toivakkaan, niin varmasti aktiivisuus nousee:)

Toivotan kaikille reipasta viikonalkua! ja vielä kalenterimerkintä tälle viikolla: Toritapahtuma lauantaina 27.10 klo 10 alkaen Toivakan torilla. Tarjolla kahvia ja makkaraa ja tietysti iloinen ehdokas joukkomme. Tervetuloa!