Kuntaliitokset puhuttaa tällä hetkellä kovasti myös Toivakassa. Selvityksiä tehdään ja jokainen varmasti omassa mielessään pohtii mahdollisen kuntaliitoksen etuja ja haittoja.


Kuntaliitosten tarkoitushan on tuoda säästöjä ja näin pienen kunnan kansalaisena nämä säästöjen kohteet tottakai huolestuttavat.

Miten käy terveyskeskuksen?, onko suurella kunnalla tarkoituksen mukaista pitää yhden lääkärin terveyskeskusta yllä? vai siirrettäisiinkö meidät toivakkalaiset johonkin suureen "tehoyksikköön", johon ei välttämättä saa aikoja yhtähelposti, kun nykyiseen terveyskeskukseen ja johon matkaa tulisi vähintään 20km. Entäs vanhusten hoito ja heidän terveyspalvelut? Jos terveyskeskus loppuisi, niin kuinka vanhukset hoidettaisiin esim. vanhainkodissa? vai olisiko vanhainkodin asukkaillakin muutto edessä?

Entäs koulumme? Suuressa kunnassa ei edes tunneta 18 oppilaan luokkia, saatika 18 oppilaan kouluja. Pelkäisin pahoin, että kaksi kyläkouluamme lakkautettaisiin säästösyistä ja oppilaat siirtyisivät kirkonklän kouluun ja samalla luokkakoot kasvaisivat.


Toiminta suuressa yksikössä (kunnassa) on tottakai tehokkampaa ja päällekkäisyyksiä saadaan karsittua ja näin saadaan säästöjä syntymään, mutta jossakin näitten säästöjen täytyy myös näkyä ja tuntua.

Olen sitä mieltä, että Jyväskylään ei pidä rynnätä säkkisilmillä, vain tarkoin selvittää mtä etuja suurella kunnalla on meille tarjottavana? ja kuulostella mm. Korpilahden kokemuksia kuntaliitoksesta?


Nyt, kun olemme vielä Toivakka on aika tehdä investointeja meidän ja tulevien toivakkalaisten hyväksi! Suuri kunta kyllä varmasti löytäisi metsillemme ja sieltä saataville rahoille käyttöä, mutta mielestäni varat kuuluu käyttää Toivakan investointeihin, eikä suuren kunnan rahakirstuun.


Oma mielipiteeni kuitenkin on se, että pystymme säilymään omana kuntanamme, kunhan saamme asukasluvun käyrät kasvuun. Investoidaan koko kuntaan ja tehostetaan markkinointia, niin saamme uusia toivakkalaisia houkuteltua kuntaan ja heidän myötä verotulot ja valtionosuudet kasvaa ja saamme pitää päätösvallan ja palvelut Toivakassa!