Iloista viikonalkua! ja Kiitokset seurakunnalle eilisestä Mikkelinpäivän messusta, kiva olla tilaisuuksissa, joissa huomaa, että tapahtuman eteen on nähty tosi paljon vaivaa. Lapsetkin viihtyi tosi hyvin myös kirkossa:)

Nytpä muutama sananen siitä millä minun mielestäni saadaan Toivakan asukasluku kasvuun.

Kaiken ao on tottakai markkinointi. Olen sitä mieltä, että Toivakan pitää lähteä markkinoimaan kuntaa yli kuntarajojen. Tottakai Toivakan sisälläkin olevat markkinointitilaisuudet ovat tärkeitä, mutta mielestäni ei liiaksi kannata odottaa, että kaikki asuinkuntaansa etsivät osaavat lähteä etsimään sopivaa tonttia Toivakasta, vaan esim. rakennusmessut olisivat oiva tilaisuus markkinoida kuntaa ja kunnan tarjoamia etuja näyttävästi. Minun mielestäni nämä kunnan tarjoamat edut lapsiperheille ja opiskelijoille täytyisi ottaa paljon enemmän huomioon markkinoinnissa. Luontoa ja maisemia löytyy jokaisesta kunnasta, mutta taitaa Suomessa vain yksi kunta tarjota paremmat edut lapsiperheille kuin Toivakka!

Omakotitalo näyttely toisi kuntaan suuren joukon uusia asukkaita sekä tapahtuman markkinontiarvo olisi huomattava. Asema- ja kyläkaavat tulisi laatia joka kylälle. Vuokra-asuntoja tarvitaan myös lisää, koska jokaisella ei välttämättä ole rahaa sijoittaa heti asuntoon, vaikka haluaisikin asua rauhallisella seudulla Toivakassa. Myöskin rakentajat tarvitsevat rakennus ajaksi vuokra-asuntoja.

Tässäpä pääasiat, toki palvelut täytyy olla kunnossa ja esim. päivähoitopaikkoja tarvitaan lisää, mutta Toivakalla on suuri mahdollisuus kasvaa kuntana, kunhan kasvua ei tietoisesti haluta rajoittaa.

Nyt toisiin kuvioihin, lapsille kertomaan Nalle Puhin seikkailuja...