Tein valtuustoaloitteen huhtikuussa 2012 liikuntavälineiden lainauksesta kirjastosta. Aloitetta käsiteltiin sivistyslautakunnassa ja sieltä tuli päätös, ettei tilaongelmien sekä kustannusten osalta ole mahdollista toteuttaa aloitetta. Aloite tuli uudelleen valtuustoon toukokuussa, jossa se herätti paljon keskustelua ja meni äänestykseen, että asia valmisteltaisiin uudelleen. Äänestyksessä kuitenkin hävittiin, mutta valtuustossa heräsi ajatuksia, jos ei kirjasto pysty tätä toteuttamaan olisiko Toivakassa jokin muu taho, joka pystyisi lainaamaan liikuntavälineitä? Kuulen mielelläni sinun ajatuksia asiasta:)

Kerron mitä ajoin takaa aloitteella, niin sinunkin on helpompi ottaa kantaa puolesta tai vastaan.
Olen sitä mieltä, että liikunta auttaa moniin vaivoihin sekä pitää mielen virkeänä ja luo ihmisille sosiaalista elämää. Erilaisia liikuntavälineitä tulee markkinoille koko ajan uusia ja ne ovat varsin kalliita hankkia ihan vain kokeilua varten, koska monesti ensimmäisen kokeilun jälkeen voi todeta, että tää ei oo mun juttu. Tässä olisi apuna, jos voisi lainata liikuntavälineen ohjeineen. Laitetta saisi kokeilla rauhassa tietyn ajan ja jos tuntuu, että tää on se mun juttu ostaa laitteen omaksi kaupasta ja saisi itselleen hyvän harrastuksen. Uskon, että liikuntavälineiden lainaus rohkaisisi kuntalaisia liikkumaan ja olisipa lääkärinkin tai fysioterapeutin helppo suositella jotakin liikuntalajia, kun tietäisi, että välineitä saa lainata ja kokeilla miltä laji tuntuu. 

Lainattavia välineitä voisi olla esim. lumikengät, gymstic, kahvakuulat, tasapainolaudat, lasten kantorinkat (vanhemmilla helpompi liikkua esim. metsässä, kun saa pienen lapsen rinkkaan) tai erilaiset kesä seurapelit, joita voisi lainata illanistujaisiin tai tapahtumiin. Tottakai tässäkin pitäisi kuunnella kuntalaisten mielipidettä ja ottaa lainattavaksi välineitä, joille oikeasti olisi käyttöä. 

Olen sitä mieltä, jos kunta sijoittaisi liikuntavälineisiin esim. 5 000 € se saataisiin moninkerroin takaisin, jos saataisiin edes muutama kuntalainen liikkumaan ja löytämään oma liikuntalaji.
Kerro sinä mitä mieltä olet ajatuksesta ja kannattaako asiaa viedä eteenpäin? 

Seuraavan kerran olemme tavattavissa Perälän edessä lauantaina 20.10 klo 10 alkaen. Kannatamme paikallista yritystä ja laitamme kuntalaisten suut makeiksi, joten tervetuloa tapaamaan ehdokkaitamme! Itse olen paikalla klo 10-11.