Kyllä minäkin haluan, että Toivakka säilyisi itsenäisenä kuntana!
mutta jokainen meistä on varmasti lukenut lehdistä ja katsonut tv:stä, että valtio toteuttaa mm valtionosuuksien uudistuksen, joka luultavammin tulee rokottamaan juuri pieniä kuntia. Vaikka pakkoliitoksiin ei pakotettaisi, pystytään valtion taholta ohjaamaan, että pienten kuntien on pakko etsiä kumppania toisesta kunnasta.

Palaan kirjoituksen otsikkoon. Onko sinun ehdokkaasi kertonut kantasi, jos ei pystytä olemaan itsenäisenä kuntana, niin mihin suuntaan hän on Toivakkaa viemässä? Luulen, että aika harvalta ehdokkaalta olet saanut selkeätä vastausta? Meidän Demareiden vastaukset pystyt lukemaan osoitteesta http://www.toivakka.sdp.fi sivuilta klikkaat ehdokkaat ja ehdokkaan nimen kohdalta aukeaa linkki jokaisen ehdokkaan omille sivuille. Voinpa väittää, että juuri tämä asia on se joka nousee tärkeimmäksi asiaksi seuraavan neljän vuoden aikana, joten muista kysyä ehdokkaasi mielipidettä kuntaliitos asiaan!

Miksi minä en halua viedä Toivakkaa Jyväskylän suuntaan, jos joudumme harkitsemaan kuntaliitosta?
Luin juuri Jyväskylän kaupungin kolmannes vuosiraporttia ja lainaan sieltä seuraavan lauseen "kaupungin talous on kriisissä ja kaupunki joutuu ottamaan velkaa käyttötalousmenojen, kuten henkilöstön palkkojen maksamiseen". Jokainen on varmasti myös lukenut, kuinka Jyväskylän kaupunki suunnitteli lakkauttavansa kaksi terveysasemaa Huhtasuon, jossa asukkaita on 8500 ja Säynätsalon jossa asukkaita on 3300. Mitenkähän Toivakan terveysasemalle kävisi, jos liittyisimme Jyväskylään? Taitaisi meidän palvelut löytyä Vaajakoskelta. Jyväskylän terveysasemille on aika ajoin vielä vaikea päästä, joten tässä yksi syy miksi Jyväskylä ei ole minun suuntani.

Jyväskylässä monta vuotta asuneena tiedän myös, miten vaikea oli jo silloin, vaikka ajat olivat taloudellisesti paremmat saada apua. Esim. olimme juuri saaneet toisen lapsemme ja esikoinen oli 2 v. Minulla meni selkä niin huonoon kuntoon, että en päässyt sängystä ylös. Soitin kotipalveluun, koska oli mahdoton hoitaa pientä vauvaa ja vilkasta esikoista (miehen oli pakko mennä töihin taloudellisista syistä). Kotipalvelusta sanottiin, että apua pystytään tarjoamaan vain sosiaali tapauksille. Pelkään, että tässä taloudellisessa tilanteessa tilanne voi olla vielä pahempi. Tässä toinen syy miksi en halua Toivakkaa Jyväskylän suuntaan. Uskon, että me "maalaiset" haluamme auttaa lähimmäistä ja tämän aistii myösToivakan kunnan palveluissa.

Meillä on toimiva kk:n yläkoulu. Missähän yläkoulumme olisi, jos kuuluisimme Jyväskylään? Pelkäänpä pahoin, että myös se löytisi Vaajakoskelta. 

Listaa voisi jatkaa vielä pitkälti, mutta jätän sen nyt tähän. 

Minä lupaan taistella Toivakan itsenäisyyden puolesta, niin kauan kun se on järkevää ja mahdollista, jos joudumme harkitsemaan kuntaliitosta niin suuntana Laukaa tai useamman pienen kunnan liitos (esim. Hankasalmi, Kangasniemi)

Jos ajattelet kanssani samoin olen valmis puolustamaan tätä kantaa myös seuraavan valtuustokauden.


Kiitos Juha kommentista. Hyvä, että ehdokkaat tuo selvästi esille kantansa, niin äänestäjien on helpompi tehdä päätös kenelle haluaa äänensä antaa. Muistelen, että tästä taisi olla sinun tekemä valtuustoaloitekkin, jonka itsekkin allekirjoitin.