Viikonlopun levänneenä taas jaksaa:)
Tällä kertaa ajatttelin kirjoittaa muutaman sanan nuorison tilasta Toivakassa.

Aloitetaan positiivisista uudistuksista, joilla saadaan paremmin nuorten äänen kuuluviin Toivakassa. Tein valtuustoaloitteen nuorisovaltuuston saamiseksi Toivakkaan. Nyt tätä asiaa ollaan onneksi viemässä eteenpäin. Toivakasta etsitään nuoria Nuorten ääni kuuluville ryhmään, joka kokoontuu noin kerran kuussa. Ryhmän tarkoitus on tuoda esille niitä epäkohtia ja kehittämisideoita, joita nuorilta itseltään tulee esille. Tämä on mielestäni loistava asia, koska kuka tietää paremmin nuorten asiat, kun nuoret itse! Olen myös sitä mieltä, että tähän pitää myös varata määräraha. Ei ole mielekästä suunnitella ja ideoida, jos aina vaan tyrmätään, että ei ole rahaa.

Toinen hyvä asia nuorison kannalta on neppari-hanke, joka on käynnistynyt Toivakassa. Hankkeen tarkoituksena on löytää ne nuoret, jotka ovat jääneet ilman opiskelu- tai työpaikkaa. Nuorille on paja, jossa he tekevät puutöitä tai muuta nuorille mielekästä tekemistä loistavan opettajan ohjauksessa. Tätäkin asiaa kunnan pitää vielä miettiä, millä saadaan myös ne nuoret mukaan, jotka ei ole kiinnostuneet paja toiminnasta? Opiskelupaikkojen etsimiseen tarvitsee moni nuori apua ja rohkaisua.

Nuorisotalomme on liian vähän auki ainakin omasta mielestä. Toivon, että näissä asioissa saadaan nuorten mielipide kuuluviin päättäjille ryhmän perustamisen jälkeen, niin voimme yhdessä viedä Toivakan nuorten asioita eteenpäin. Toivon, että ryhmältä tulee myös vinkkejä, onko kerhotarjonta nuorille tarpeeksi kattava ja ennen kaikkea toivon, että ryhmän kautta kuuluu myös se nuorisoporukan ääni, jotka ei ole vielä missään toiminnassa mukana. Heidän kuuleminen olisi tärkeää!

Hyvää viikonalkua kaikille!  Palaillaan:)