Jokainen meistä vanhenee päivä päivältä ja mielestäni jokaisen pitäisi miettiä minkalaista hoitoa ja kohtelua haluasi itse silloin kun ei kaikkesta enää pysty itse selviämään.
Mielestäni kunnan täytyy pystyä huolehtimaan vanhuksista erinomaisesti,vanhaikodissa hoitohenkilökuntaa pitää olla riittävästi, jotta vanhukset pääsevät myös ulkoilemaan ja jollakin täytyy olla aikaa myös kuunnella heitä. Toivakassa täytyy tilat saada myös asianmukaiseen kuntoon.
Kotona asumista pitää tukea niin kauan kuin se vain on järkevää ja mahdollista. Mielestäni voisi selvittää voisiko kyläkoulut olla myös omatoimisten vanhusten "tukipisteitä". Kouluilla laitetaan/tuodaan ruoka joka arkipäivä ja terveydenhoitaja käy koululla joten voisiko vanhukset käydä kouluissa syömässä edulliseen hintaan ja voisiko terveydenhoitaja tehdä samalla käynnillä myös vanhuksilla esim. verenpaineen mittauksia ja muita rutiinitarkastuksia? Kodinhoitajia tarvitaan toki myös riittävästi.

Omaishoitajien työtä tulisi arvostaa enemmän .He tekevät todella arvokasta työtä niin yksilön, kunnan kuin valtionkin vinkkelistä katsottuna. Rahaa säästyy huomattavia summia, kun hoidettava saa olla kotona eikä tarvitse kokoaikaista laitospaikkaa ja mikä tärkeintä hoidettava saa olla läheisten seurassa.
Mutta, mutta omaishoitaja tarvitsee myös arvostusta ja tukea (myöskin rahallista arvostusta). Työ on varmasti todella raskasta( vaikkakin myös antoisaa), mutta vastuun kantaminen ei rajoitu 8-16 vaan on kellonympäri olevaa työtä.
Omaishoitajille täytyy tarjota mahdollisuus myös vapaisiin ja lomiin. Hoidettavalle henkilölle täytyy järjestää hoitopaikka/hoitaja, jossa häntä osataan hoitaa niin hyvin, että omaishoitaja osaa rentoutua vapaalla, eikä hänen tarvitse kantaa huolta hoidettavastaan koko loman/vapaan ajan.