"Kokoomus haluaa sairauslomiin yhden päivän karenssin" näin kertoo Keskisuomalainen ja televisio..

Vaikka itse en olekkaan näistä asioista päättämässä aion kyllä vaikuttaa päättäjiin, jotka nämä päätökset tekevät.

Pienipalkkaisilla ei ole varaa sairastaa, jos tämä mielivaltainen päätös menee läpi. Yhdenkin päivän palkka vaikuttaa paljon tilipussissa, jos ensimmäisestä päivästä ei tulisi palkkaa!! Ottaen vielä huomioon, että sairastaminen on jo itsessään kallista nyky Suomessa-lääkkeiden hinnat ovat kalliit, kaikissa kunnissa ei välttämättä ole kovin helppo saada aikaa kunnalliselle puolelle ja joudutaan mahdollisesti käyttämään yksityistä terveydenhoitoa, joka on kallista.

Toivon, että valtakunnan päättäjät osaavat asennoitua pienipalkkaisten asemaan ja eivät hyväksy tätä päätöstä!!!! 

Vastaus kommenttiin
Kiitos mielipiteestä. Ymmärrän asian myös yrittäjän kannalta. Olen sitä mieltä, että myös yrittäjän sairauslomiin pitäisi saada turva, jotta karenssipäiviä ei olisi tuo seitsemän, jonka kirjoittaja mainitsi, mutta mielestäni se asia on eri, kun tämä Kokoomuksen tekemä esitys. Toivon, että Suomen hallitus puolueet hoitavat tämän yrittäjien asian vihdoin kuntoon tällä hallituskaudella.
Ymmärrän myös, että yrittäjät haluavat maksaa työntekijälle sairausloma ajalta mahdollisimman vähän, koska sairastumisista tulee kuluja yrittäjälle. Mielestäni karenssipäivä ei ole oikea ratkaisu sairauslomien vähentämiseen, koska tämä ratkaisu rokottaisi kaikkein eniten pienipalkkaisia ja lapsiperheitä, joilla jo muutenkin on tiukkaa elää nyky Suomessa.