Lapset ja ikä-ihmiset ovat varmasti monella muullakin vaaliteemana, niin myös minulla. Siksipä tässä muutamia ajatuksia, joita itse koen tärkeäksi.

Toivakassa on lähdetty viemään oikeaan suuntaan ikä-ihmisten asioita. Panostetaan kotona asumiseen.
Varmasti moni iäkäs ihminen haluaa asua kotona niin pitkään, kun mahdollista. Kuntakin on lähtenyt panostamaan kotona asumiseen ja kotiapuun. Olen sitä mieltä, että ikä-ihmisille pitää turvata ihmisarvoinen elämä ja monelle se kaikkein rakkain on oma koti ja muistot ympärillä. Aina tämä yhtälö ei kuitenkaan toteudu, vaan turvallisin vaihtoehto voi olla palveluasuminen. Laitoksissakin elämän pitää ollla laadukasta ja kunnan täytyy kantaa vastuu siitä, että tämä myös toteutuu.

Kuntamme on tarjonnut ikä-ihmisille asiointikyytejä. Kyydeillä pääsee hoitamaan kauppa- ja lääkäriasiat kyliltä kirkonkylälle. Olen sitä mieltä, että kyytien pitää ehdottomasti myös jatkua. 

Kuulen mielelläni, jos kunnassamme on epäkohtia ikä-ihmisten hoitoon, asiointiin tai mihin muuhun vaan liittyen. 

Huomenna on kirjastolla vaalipaneeli klo 18.30 alkaen. Kahvitus alkaa klo 18, joten kaikki paikalle kuuntelemaan ja tenttaamaan ehdokkaita. Itse olen kuuntelemassa yleisössä, mutta ainakin kahvituksen ajan kuuntelen mielelläni myös sinua, joten tähän tulee tämä politikkojen kuuluisa lausahdus; nappaa hihasta kiinni ja tule juttusille:)