Lupailin vähän aikaa sitten omia ajatuksia valtion suunnittelemasta kuntauudistuksesta eli tässäpä ajatuksia:)

Olen sitä mieltä, että koko kuntajakouudistusta on lähdetty viemään eteenpäin aivan väärin perustein. Ajatuksena on ollut, että ensin piirretään kuntarajat ja vasta sitten ruvetaan miettimään, miten järjestetään palvelut uudessa suuremmassa kunnassa. Olen sitä mieltä, että ensin pitää miettiä, miten saadaan turvattua kuntalaisten palvelut ja vasta sen jälkeen ruvetaan piirtämään kuntarajoja!

Meillä Toivakassakin on mietittävä uusia yhteistyö muotoja eri kuntien kanssa, koska omalla väestöpohjalla emme tule selviämään tulevaisuudessa. Olen sitä mieltä, että silmät ja korvat on pidettävä auki, joka suuntaan ja tunnusteltava, minkä kunnan kanssa meidän kanssa on järkevää tehdä yhteistyötä. Oma tarkoitus on, että toivakkalaisten palvelut pitää saada turvattua. Terveyskeskus, koulut, vanhainkoti sekä muut päivittäin tarvittavat palvelut täytyy saada pidettyä Toivakassa!

Tämän tiedon pohjalta, mikä meillä päättäjillä on tällä hetkellä tiedossa oma mielipiteeni on se, että Toivakka selviää itsenäisenä ainakin jonkin aikaa. Tänä aikana tehdään ja kehitetään yhteistyötä naapuri kuntien kanssa, jos joudutaan toteamaan, että omat rahat eivät riitä ruvetaan etsimään sopivaa liitoskumppania maalaismaisista naapurikunnista. Olen sitä mieltä, että Jyväskylän kanssa kannattaa jatkaa ja kehittää yhteistyötä, mutta se ei ole oikea kumppani kuntaliitokseen.

Haluan toivottaa kaikille rauhallista pääsiäisaikaa ja aurinkoista kevättä!