Sateista sunnuntai päivää! Syksy alkaa olemaan totta, vaikka niin kovasti vielä toivoi, että tulisi lämpöisiä aurinkoisia päiviä ja saisi vielä nauttia siitä kesäntunteesta, niin uskottava se on lämpömittari pysyy tuolla +5 asteen korvilla ja sateet ja myrskyt kuuluvat tähän vuodenaikaan. Näin syksyisin pitää yrittää keksiä, jotain mistä ammentaa voimaa ja iloa, kun valoinen aika vähenee. Itse ajattelin, että yritän raahata itseni lenkille myös illalla, vaikka olisi niin ihana uppoutua sohvalle ja katselle telkkaria. Lenkin jälkeen, kun on käynyt suihkussa tai saunassa, niin on ihanaa laittaa kynttilät palamaan ja köllähtää sitten siihen sohvalle perheen kanssa.

Oletko sinä tehnyt saman havainnon, että ruokakaupassa hinnat ovat nousseet roimasti vuoden aikana. Sen huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun on laskun maksun aika, vaikka et ole ostanut juuri mitään loppusumma lähentelee satasta.
Elintarvikkeiden hinnan nousu näkyy varmasti myös laitosruokailussa. Jos määrärahoja ei nosteta, joudutaan jostakin tinkimään. Perunaa/riisiä/pastaa on varmasti aina tarjolla, mutta varmasti lihoissa ja kaloissa joudutaan turvautumaan edullisempiin vaihtoehtoihin ja kasviksista sekä hedelmistä valitsemaan halvimmat vaihtoehdot. Onko ruoka enää ravitsevaa ja monipuolista, jos hinnan nousu vaan jatkuu? Kunnan pitää mielestäni huolehtia, että laitosruokailun määrärahat riittävät turvaamaan terveellisen ja vaihtelevan ruoan niin sairaaloissa, kouluissa, vanhustenkodeissa kuin päiväkodeissakin.

Toivotaan, ett huomenna aurinko edes pilkahtaa pilvenraosta:) ja saamme nauttia kauniista syksyisestä säästä:)