Kiitos Paljon tulleista kysymyksistä! On ilo huomata, että Toivakassa on aktiivisia kansalaisia:)

Vastailenpa nyt päivähoito kysymykseen:
Aluksi olen todella iloinen, että Toivakka otti elokuun alussa käyttöön Toivakkalisän ja yksityisenhoidon kuntalisän. Tämä varmaan jo omalta osaltaa auttaa päivähoito paikkojen riittävyyteen, mutta kun väkiluku tulee lähivuosina kuitenkin Toivakassa nousemaan ja uusia lapsiperheitä tulee kuntaan, niin päivähoito paikkoja tarvitaan ilman muuta lisää.
Päiväkodin laajennus/tai uuden rakentaminen on ajankohtainen viimeistään parin vuoden kuluttua, jotta päiväkoti paikkoja saadaan lisää toivakkalaisille lapsille. Myöskin perhepäivähoitajia tarvitaan riittävästi, jotta vanhemmilla on vapaus valita juuri heille sopivin hoitomuoto. Perhepäivähoitajia tarvitaan niin kirkolle kun kylillekkin.

Myös yksityiset hoitajat ja yksitynen päiväkotikin olisi todella tervetullut kuntaan.
Minun mielestäni lastenhoitajat ja perhepäivähoitajat tekevät todella arvokasta ja vastuullista työtä. Heidän palkkansa täytyisi saada vastaamaan paremmin nykyistä yleistä palkkatasoa, jotta uusia hoitajia saadaan lisää hakeutumaan alalle ja lapsille saadaan turvattua turvallinen hoito myös tulevaisuudessa.

Huomenna pidän lepopäivän, mutta sitten maanantaina voisin kirjoittaa siitä, millä minun mielestäni Toivakka saa houkuteltua uusia asukkaita kuntaan.
Hyvää Mikkelinpäivää teille kaikille!