Tämän vuoden talousarviossa on määrärahat päiväkodin laajennuksen suunnitteluun. Saman aikaisesti puntaroidaan yksityisen päiväkodin mahdollisuutta, jos yksityisen päiväkoti hanke kaatuu pitää oman kunnallisen päiväkodin suunnittelu saada ehdottomasti käyntiin vielä tällä valtuustokaudella! Siihen onneksi pystyn itsekkin vaikuttamaan ja tulen vaikuttamaan!
Tällä hetkellä meillä on kaksi päiväkotia kirkonkylällä. Päiväkodit on järkevä yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi, koska se tuo huomattavia säästöjä kunnalle ja hoitajienkin on helpompi, kun ei tarvitse siirtyä yksiköstä toiseen. Päiväkoti pitää laajentaa tällä kertaa tarpeeksi suureksi, koska kuntamme lapsiluku on kasvussa.

Muutama sana yksityisestä päiväkodista. Päätös asiasta pitää saada tehtyä tämän kuun aikana. Itse olen yksityisen päiväkodin kannalla, koska se tuo vanhemmille vaihtoehtoja, kun päivähoitopaikkaa valitaan. Pidän kuitenkin huolen, että työsuhteessa olevat kunnan työntekijät eivät jää tämän vuoksi työttömäksi ja yksityinen päiväkoti vaihtoehto ei saa tulla kunnalle kalliimmaksi, kun oma palvelu.

Muutama sana vielä kylien hoitapaikka tilanteesta. Ruuhimäki-Kankainen akselilla tilanne on tällä hetkellä hyvä, koska Ruuhimäelle saatiin ryhmis. Olen sitä mieltä, että ryhmis pitää myös säilyttää. Nisula-Heiska-Viisarinmäki akselilla tilanne onkin huono. Tälle alueelle tarvittaisiin ehdottomasti perhepäivähoitajia, jos lapsia vaan on 4 hoitajaa kohden. Tältä alueella olevat vanhemmat joutuvat viemään lapsia hoitoon väärään suuntaan, jos käyvät töissä Jyväskylässä. Tässä on haastetta meille nykyisille ja uusille valtuutetuille (toivottavasti kuulun itse myös heihin).

Eli töitä lasten hoidonkin saralla piisaa, mutta ainakaan itse en ole työkammoinen, vaan haluan hoitoo tälläkin saralla asiat kuntoon!